Retentievijvers

In januari 2012 is het visrecht van de meeste (retentie)vijvers binnen de bebouwde kom van Winterswijk in het bezit gekomen van Hengelsport Federatie Midden Nederland. Hiermee wordt het voor iedereen met een (jeugd)vispas of een jeugdvergunning mogelijk om op deze vijvers te vissen. 
 
LET OP: op geen enkele retentievijver is nachtvissen toegestaan

De letterlijke tekst uit de landelijke lijst is dat het toegestaan is om te vissen in:
Alle wateren in de bebouwde kom met uitzondering van de vijver tegenover restaurant “Fletcher Hotel-Restaurant Frerikshof”, de vijver bij kruising Venemansweg / Driemarkweg, de vijver gelegen tussen de Magnoliastraat / Bocholtsestraat.

Jeugd(VIS)pas
Wat moet je zelf doen om te mogen vissen binnen de bebouwde kom?
Je moet in het bezit zijn van een geldige (jeugd)vispas met de landelijkelijst 2016-2018,

Jeugdvergunning
Voor de jeugd tot en met 13 jaar is er ook een jeugdvergunnig. Deze vergunning is gratis en kan op deze website ingevuld worden en daarna uitgeprint.

Met de jeugdvergunning mag NIET gevist worden op De Puls, Meddose Kolk of Kloosterveld. Hiervoor is de (jeugd)VISpas nodig.

Hiermee is het dus toegestaan om binnen de bebouwde kom op ieder water (behalve de beschreven uitzonderingen) te vissen. Vooral voor de jeugd biedt dit de mogelijkheid om dichtbij huis kennis te maken met de hengelsport.